Бах имаше среща с представители на олимпийското движение. През юни още

...
Бах имаше среща с представители на олимпийското движение. През юни още
Коментари Харесай

Томас Бах: Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус са аут от участие на Игрите в Париж догодина

Бах имаше среща с представители на олимпийското придвижване.

 

През юни още МОК заяви, че на 26 юли – една година преди началото на Лятната олимпиада, Русия и Беларус не попадат в листата от 203 народи, които ще получат предложения за присъединяване.

 

" За мене е голяма чест да поканя спортистите от целия свят тук, в Париж, във Франция, с цел да отбележим спортните достижения под мотото " По-бързо, по-високо, по-силно ", съобщи Томас Бах. " Затова и през днешния ден МОК ще изпрати публични предложения до 203 Комитета от целия свят. Аз ще имам опцията да връча персонално поканите на девет национални олимпийски комитета и на тима на бежанците ".

 

" Това е протоколна, само че алегорично доста значима гала. Фундаменталната концепция на Олимпийските игри е едно спокойно състезание. Преди три хиляди години гръцката цивилизация сервира този подарък на човечеството. След това барон Пиер дьо Кубертен е основал МОК и е възродил Олимпийските игри в този тип, който ние през днешния ден назоваваме модерни Игри. А Париж е тяхната татковина ".

 

" През 2024-а година ние означаваме нов стадий от нашата олимпийска история. На Олимпиада 2024 ние можем същински да отбележим Игрите на новата епоха. Тези Игри ще бъдат повече експресивни, по-млади, по-урбанистични и по-устойчиви ", сподели още Томас Бах пред делегатите на срещата.

 

През месец март тази година изпълнителният комитет на МОК предложи съветски и беларуски спортисти, в случай че бъдат допускани, да се случва извънредно с безпристрастен статут. И то единствено такива спортисти, които не са се изказали в поддръжка на войната, която Русия води против суверенна и самостоятелна Украйна към този момент съвсем година и половина.

 

Същото се отнася и за спортисти, които не съставляват опасност за сигурността.

Проблем за МОК може да се окаже, че не всички федерации по другите типове спорт са взели решение дали да пускат или не руснаци и беларуси, даже и като самостоятелни състезатели.

 

Президентът на Организационния комитет на Игрите във Франция Тони Естанге съобщи, че решението за присъединяване или неучастието на съветските и беларуските олимпийци ще бъде взето не по-рано от септември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР